BRC Haspengouw: dames van RACB National Team voor vuurdoop 2023

Lyssia Baudet en Daphné Henry beginnen zaterdag in de Rally van Haspengouw, de eerste manche van het Belgian Rally Championship, aan hun seizoen 2023. Lyssia (20) heeft amper twee rally’s op haar actief staan en kan rekenen op de ervaring van haar nieuwe corijder. Daphné heeft al meer dan 60 wedstrijden achter de rug, waarbij ook twee deelnames aan de Rally van Haspengouw. Vorige week werkte het duo met hun Renault Clio Rally5 een testsessie af, op de piste van de RACB Driving Academy. Tom Rensonnet en Marc Duez stonden hen er met raad en daad bij. Sindsdien heeft het rijdersduo van het RACB National Team hun notasysteem wat bijgewerkt, onder andere aan de hand van onboardbeelden van de Rally van Haspengouw. Zaterdag zal het er voor de jongedames op aankomen om gedurende de twaalf chronoritten die op het programma staan een maximum aan ervaring op te doen.