F1 Bahrein testen: de eerste reacties uit de paddock

Het F1-seizoen is donderdag met de eerste ochtendsessie van de F1-testdagen op gang geschoten. Max Verstappen (Red Bull) was de snelste man op de piste, gevolgd door Carlos Sainz (Ferrari) en Alexander Albon (Williams). Aston Martin had wat problemen met de elektronica van de wagen.

Foto: © Haas F1 en AlphaTauri – Tekst: © Jarne De Scheemaecker

Kevin Magnussen (Haas-rijder):

“In tegenstelling tot vorig seizoen waar ik zeer laat wist dat ik in 2022 in de F1 zou rijden, heb ik dit jaar een fatsoenlijk off-season gehad met een gepast trainingsschema. We hebben een goed gevoel binnen ons team, we hebben een goede winter achter de rug waarin we deze wagen hebben kunnen ontwerpen en bouwen. Ons werk aan de nieuwe wagen begon vroeg, dus veel stress door tijdsdruk was er niet.”

Jody Egginton (technisch directeur AlphaTauri):

“We hebben deze ochtend met Yuki Tsunoda aerodynamische gegevens verzameld en ze vergeleken met onze gegevens uit de windtunnel. Vorig seizoen was niet wat we wilden als team, maar er is veel nagedacht en veel gewerkt aan onze wagen voor dit seizoen. We zijn erg agressief geweest met het ontwerp van de wagen en ik ben benieuwd naar de feedback van de rijders.”

Eric Blandin (assistent technisch directeur Aston Martin):

“We hebben lessen getrokken uit de wagen van vorig jaar. De AMR23, onze wagen voor dit seizoen, is nieuw, hij is compleet anders dan zijn voorganger, de AMR22. We hebben meer dan 90 procent van de onderdelen aangepast en meer dan 95 procent van aerodynamische oppervlakken zijn anders.”