In een notendop: Mercedes – F4 Spanje – Euroformula – EUR3

  • Mercedes F1 – De Duitse constructeur maakte zijn Junior programma bekend voor 2023. Daarin werden F4 kampioen Andrea Kimi Antonelli, F3 rijder Paul Aron, F2 rijder Frederik Vesti en de kartrijders Kenzo Craigie, Yuanpu Cui, Luna Fluxá en Alex Powell opgenomen.
  • Euroformula – De Euroformula is een Spaanse, F3 georiënteerde serie met Dallara chassis en diverse motorisaties, die in onze contreien weinig bekend is. Voor de start van iedere seizoen lukken de organisatoren er echter telkens in om een startveld van zeer diverse pluimage bij elkaar te brengen. Zo zien we dit seizoen de Tsjech Vladimir Netusil, met zijn eigen team Effective Racing uit de Oostenrijkse F3 Cup. We kregen onlangs ook de aankondiging van het Spaanse team Drivex, en dat betekende een extra vier wagens. Zeker zijn ook al de Amerikaan Bryce Aron bij Motopark, met als teamgenoten de Duitse debutant Jakob Bergmeister en de Mexicaan Noel Leon, en de Italiaan Francesco Simonazzi (BVM Racing).
  • F4 Spanje – Het Spaanse Formule 4 kampioenschap, dat geheel de FIA reglementering volgt en zich met de Dallara-Autotecnica inpast in de Europese school van handelen, boert in toenemende mate goed. Zo zien we de deelname van GRS, Campos, Monlau, Van Amersfoort en MP Motorsport. Aan de start staan nu zeker al de Colombiaanse debutant Jeronimo Berrio, Mille Academy winnaar Keanu Al-Azhari, Valerio Rinicella en Braziliaans F4 kampioen Pedro Clerot bij MP Motorsport. De regerende kampioenen Campos vullen hun rangen met de 15-jarige Deense F4 sensatie Noah Stromsted. Hij krijgt naast zich de karting-ster Jesse Carrasquedo, Matteo De Palo, de Peruviaanse debutant Andres Cardenas, de Fransman van Chinese afkomst Enzo Deligny en de van MP Motorsport afkomstige Christian Ho. Bij Drivex bestaat de bezetting uit Alexander Abkhazava, Alexander Bonduev, Juan Cota, Daniel Nogales, Maxi Restrepo en George Zhuravskiy. Van Amersfoort en Monlau slaan de handen in elkaar en zetten VAR-Monlau, Ricardo Gracia, Fernando “Dudu” Barrichello, Pablo Sarrazin en Eloi Gonzalez. De Amerikaan van Thaise afkomst, Carl Bennett, is voorlopig de enige bevestigde rijder bij team GRS.
  • EUR3 – Er is ook nog de nieuwe Eurocup-3, de serie die zich wil plaatsen tussen de F4 en het Europese “Regional” kampioenschap. Wie een zucht en een “weer een nieuwe serie” had verwacht, komt bedrogen uit. Met Campos, GRS, MP Motorsport, Drivex en het team van Indycar rijder Alex Palou lijkt de serie de wind in de zeilen te krijgen. Bevestigingen kwamen er al voor de Thai Tasanapol Inthraphuvasak en Francesco Braschi bij Campos.

Foto: © euroformulaopen.net