VAS: Droneport opent regularity kalender 2023

Zaterdag 25 februari wordt in de streek van Haspengouw de “Droneport Regularity” gehouden. De “Droneport Regularity” is de eerste wedstrijd van de VAS Regularity kalender 2023 voor het regionale kampioenschap van de Vlaamse Autosportfederatie. De wedstrijd wordt verreden over 221,19 km en dit parallel met de Rally van Haspengouw.

Dit is “regularity”

De regularity wedstrijd gebruikt de klassementsproeven die al zijn voorzien voor de Rally van Haspengouw. Er wordt dus gereden op een afgesloten parcours en de wedstrijd staat open voor oude wagens van minimum 25 jaar oud. Het opzet is om een vooropgesteld gemiddelde (met een maximum van 50 km/u) zo goed mogelijk te volgen. Daartoe moeten de deelnemers op de voorziene meetpunten precies op de juiste tijd voorbijkomen. Een te hoog of te laag gemiddelde, het te vroeg of te laat aanmelden bij de controleposten, zal strafpunten opleveren. Regelmaat is dus belangrijk, en niet de snelheid! Snelheidsduivels dienen zich te onthouden, deze wedstrijd is niet voor hen weggelegd.

Droneport regularity

Zaterdag 25 februari 2023
Campus Droneport, Lichtenberglaan 1090, 3800 Sint-Truiden, met om 9u15 de start van de eerste wagen en omstreeks 16u55 aankomst van de eerste wagen op het podium.