IGTC Kyalami: Team WRT voor een eerste zege in Intercontinental GT Challenge

Dit weekend wordt de tweede manche van de Intercontinental GT Challenge verreden, op het Zuid-Afrikaanse circuit van Kyalami. Na de zege van SunEnergy1 Racing Mercedes met Kenny Habul, Jules Gounon en Luca Stolz in Bathurst, begin deze maand, is het dus al tijd voor de tweede race van het kampioenschap. 

Foto: © SRO

Het deelnemersveld in Zuid-Afrika is niet echt gestoffeerd, met amper dertien wagens, waaronder vijf in de klasse ‘Pro’. Team WRT is hofleverancier met twee BMW M4 GT3, naast twee Tresor Attempto Audi R8 LMS Evo II en één Mercedes-AMG GT3 van GruppeM Racing. De wedstrijd is overigens een zuiver Duitse aangelegenheid met enkel de vier grote Duitse merken aan de start. Van Belgische zijde vinden we Charles Weerts, Maxime Martin en Dries Vanthoor bij WRT. Valentino Rossi zien we niet, hij wordt door Philip Eng vervangen.

De race start zaterdag om 12u00 onze tijd en eindigt uiteraard negen uur later. Voor de volgende manche is het wachten tot 30 juni en 1 juli, met de 24 uur van Spa.