De autosport dit weekend: vooral zaterdag is er actie

Er is best wel wat autosport tijdens dit laatste weekend van februari, met uiteraard de start van het Belgian Rally Championship, de Rally van Haspengouw. Maar er is meer en de focus ligt daarbij vooral op zaterdag. 

Foto: © Red Bull F1

Donderdag starten in Bahrein de testen in de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen. Drie dagen lang zullen de teams er rondjes draaien om zich zo goed mogelijk op de start van het F1-seizoen in diezelfde Golfstaat, op 5 maart, voor te bereiden. 

Voor een tweede brok autosport moeten we naar Zuid-Afrika, met de vijfde race alweer van het WK Formula E, waar Stoffel Vandoorne dringend punten moeten scoren, wil hij nog een kans op een nieuwe titel houden. Zelf gaf de Kortrijkzaan in een interview in La Dernière Heure al aan dat het erg moeilijk zal worden. De race vindt zaterdag in Kaapstad plaats. 

Nog op zaterdag in zuid-Afrika is er de tweede manche van de Intercontinental GT Challenge. In Kyalami vecht onder meer Team WRT voor de zege in een race die negen uur zal duren. 

In Barcelona tot slot, is er de finale van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe, waar Benjamin Paque en Sam Dejonghe op een eerste zege gebrand zijn.