Moto: Circuit Jules Tacheny, lente en zomer

Net als het Circuit van Spa-Francorchamps en dat van Zolder, is het Circuit Jules Tacheny in Mettet één van de officiële circuits in België. Met als extraatje voor de motorliefhebbers, dat men er altijd goed wordt onthaald op een piste waar motoren koning zijn, en dat de naam draagt van ex-Grand Prix piloot en meervoudig recordhouder Jules Tacheny. De eerste motorwedstrijd werd er georganiseerd in… 1927. Van erfgoed gesproken.

(persbericht)

Mettet is al jaren een vaste waarde bij de Bikers’Days. En dat zal in 2023 weer het geval zijn, want het circuit tussen Samber en Maas wordt twee keer aangedaan. Eén keer in de lente, op zaterdag 15 en zondag 16 april, een ideaal weekend om het motorseizoen weer in te zetten. De tweede keer is in putje zomer, op zaterdag 22 en zondag 23 juli.

Naast de ‘bikers’-sfeer die symbool staat voor het Circuit Jules Tacheny in Mettet, kan men er maximaal plezier en topsensaties beleven in de veiligste omstandigheden, aangezien het circuit speciaal werd ontworpen met het oog op motorrijders. De habitués weten dat maar al te goed en missen dan ook geen enkele afspraak. Nieuwkomers kunnen er zichzelf van vergewissen op dit tracé dat ideaal is voor circuitinitiaties.

Kortom, de Bikers’Days en Mettet, een niet te missen duo in het motorseizoen. En twee is beter dan één…