BRC 2023: weer live op Facebook en in samenvatting op TV

De winterstop is voorbij. Op zaterdag 25 februari gaat het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023 van start. De openingsmanche is de Rally van Haspengouw, verreden in en om Sint-Truiden. De wedstrijd zal ook deze keer uitgebreid live te volgen zijn via de BRC Live Shows en nadien ook op televisie.

(persbericht / foto : BRC)

Ook dit seizoen zal de BRC Promotor de wedstrijden uitgebreid live in beeld brengen via Facebook. In de Rally van Haspengouw staan 6 BRC Live Shows op het programma met rechtstreekse beelden vanaf de klassementsproeven, afgewisseld met interviews bij de finish van de proef en analyses van de tijden door onze vakkundige presentatoren. 

Op zaterdag staan drie lussen van 4 proeven op het programma en de helft van die proeven zijn rechtstreeks te volgen via de BRC Live Shows. We beginnen met KP 1 Walshoutem om 8h30, gevolgd door KP 3 Boekhout om 10h15. In de tweede ronde gaan we live vanaf KP 6 Gingelom om 13h10, gevolgd door KP 7 Boekhout om 14h25. In de laatste ronde gaan we live naar KP 9 Walshoutem om 17h. En natuurlijk volgen we live de ontknoping van de wedstrijd op KP 12 Gelmen om 19h05. Wie pakt de eerste zege van het seizoen? Je ziet het live in deze laatste BRC Live Show gepresenteerd vanuit de BRC Studio bij Droneport, het Rally HQ van deze Rally van Haspengouw.

Alle 13 wedstrijden van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zullen dit seizoen dezelfde return en promotie krijgen op televisie, met op zondag meteen een uitgebreide reportage op Sporza (na de finish van Kuurne-Brussel-Kuurne, om 17h15) en korte items in Sportweekend en RTBF 100% Sport. 

Op maandag zal een review clip gepubliceerd worden op de sociale media en vanaf 2 maart is de samenvatting van 24 minuten te bekijken op 150 televisiezenders in binnen-en buitenland, in eigen land onder andere op Sport10 en op RTBF Auvio, in Nederland op Ziggo Sport, maar ook in de Verenigde Staten, Afrika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, en zelfs Australië. 

Je hoeft dus niets te missen van de 25ste Rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.