In een notendop: F4 UAE – FRME – Ferrari Academy

  • F4 UAE – Mumbai Falcons teamgenoten James Wharton en Tuukka Taponen vochten het dit weekend uit voor de titel in de Formule 4 voor de Verenigde Arabische Emiraten op Yas Marina. Het was Wharton die tweemaal naar de zege spurtte, voor Taponen, waardoor de Australiër de titel zeer dichtbij zag komen. In de laatste race moest Taponen voor zijn Australische rivaal eindigen en in een overmoedige inhaalpoging nam hij Wharton mee in de uitloopzone. Die laatste koos voor een ongelukkige terugkeer op de piste en kwam in aanvaring met de Fin. Zowel Taponen als Wharton lagen uit de race, de titel, die ging uiteindelijk wel naar James Wharton.
  • FRME – Ontknoping ook op Yas Marina in het Formula Regional Middle East kampioenschap. Daar reden titelrivalen Andrea Kimi Antonelli (Mumbai Falcons) en Taylor Barnard (PHM) elkaar voor de wielen in de eerste race, waardoor Mari Boya de dubbelzege kon vastleggen, voor zijn Hyderabad Blackbirds by MP Motorsports teamgenoot Sami Meguetounif. In race 2 kwamen de heethoofden nauwelijks in het stuk voor. Het was Pepe Martì (Van Amersfoort-Pinnacle) die de winst opraapte, met Antonelli buiten de punten, maar aangezien rivaal Barnard niet verder kwam dan een negende plaats en twee punten, komt de titel naar Antonelli, met nog één race op het programma deze namiddag. Voor Andrea Kimi Antonelli is het zijn vierde titel op rij, na de Italiaanse F4, de ADAC F4 en de F4 FIA Motorsport Games in 2022.
  • EUR3 – Met de komst van Drivex kan het nieuwe Spaanse Eurocup-3 kampioenschap nu bogen op vijf deelnemende teams. Naast Drivex staan er ook nog Palou, MP Motorsport, GRS en Campos aan de start.
  • F4 Italië – De Braziliaanse Aurelia Nobels, met Belgische roots, wordt onder de arm genomen door Prema Racing voor een campagne in de Formule 4. Nobels is lid van de Iron Dames en werd eerder opgenomen in de Ferrari Driver Academy.

Foto: ©en.fregionalme.com & premaracing.com/media