In een notendop: rally

  • Qatar International Rally – Nasser Al-Attiyah en Mathieu Baumel wonnen met 12,2 seconden voorsprong op Mads Ostberg de Qatar International Rally. Thuisrijder Al-Attiyah, winnaar van de laatste Dakar, had zelfs meer dan anderhalve minuut bonus op Andreas Mikkelsen die mee op het podium mocht. Dankzij deze overwinning komt Al-Attiyah aan de leiding van het MERC (kampioenschap van het Midden-Oosten). Foto: © MERC
  • Final de la Coupe de France des Rallyes – Thomas Chauffray en Anthony Hamard wonnen de uitgestelde finale van de Coupe de France. In en rond Bethune waren ze met hun Skoda Fabia Rally2 evo2 sneller dan Jeremi Ancian met zijn VW Polo R5. David Salanon, ook in een VW Polo R5 werd derde.
  • Malcolm Wilson Rally – Jourdan Serderidis blijft genieten van zijn Ford Puma Rally1. Hij heeft zich ingeschreven voor de Malcolm Wilson Rally. Daarmee zorgt hij ervoor dat de fans in Groot-Brittannië, er de Puma voor de eerste keer live zien rijden. Naast hem zit Grégoire Munster.
  • Kobe Pauwels – Kobe Pauwels maakte bekend dat hij vanaf nu officieel piloot is voor Mygale in de Xcar. De jonge piloot uit Leopoldsburg zal zijn nieuwe bolide zondag uittesten op het Jules Tacheny Circuit in Mettet. 
  • Tekst: © Koen Nuyts