Neem deel aan de ACO rally naar Le Mans

Dit jaar viert de 24 uur van Le Mans zijn honderdste verjaardag. Dit jaar zal, meer nog dan in de afgelopen 99 jaar, ’s werelds grootste motorrace in het middelpunt van de belangstelling van de autowereld staan.

ACO-België biedt je de unieke kans om deel te nemen aan dit uitzonderlijke jubileum. Van 2 tot 4 juni organiseert ACO-België een rally naar Le Mans om de “testdag” bij te wonen, een week voor de race.

Slechts 30 auto’s van de 16 merken die de race in Le Mans hebben gewonnen, mogen starten. Deze auto’s hoeven aan geen andere criteria te voldoen, dan dat ze een van de 16 merken vertegenwoordigen. Concreet: ongeacht de leeftijd, het type of de motor wordt uw auto aanvaard … zolang het een Alfa Romeo, Alpine/Renault, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Ferrari, Ford, Jaguar, McLaren, Mazda, Mercedes-Benz, Peugeot, Porsche of Toyota is. Deelnemende auto’s zullen trots een sticker dragen die het aantal Le Mans-overwinningen van “hun” merk weergeeft.

Kandidaten worden echter niet automatisch geaccepteerd!  Een selectiecomité zal immers de voorkeur geven aan bepaalde kandidaten (op basis van de originaliteit van de auto en/of de bemanning).

Maar bovendien krijgt je de kans om achter het stuur of op de passagiersstoel van een van deze prestigieuze auto’s te kruipen!

Hoe kan dat?

ACO Belgium heeft reeds beloftes ontvangen van importeurs en grote dealers! Ze zullen VIP’s, beroemdheden, journalisten, of … misschien je?

De deals?

 A. Je hebt geen auto op de lijst van winnende merken:

1. Je dient je aanvraag in.

2. Je wordt geselecteerd door het selectiecomité.

3. Je betaalt de toegangsprijs van 2.424€ (auto + 2 personen, 3 dagen alles inbegrepen)

4. Je neemt deel aan de rally aan het stuur van een door het comité gekozen “importeur”-auto.

B. Je bezit een auto die op de lijst van winnende merken staat:

1. Je dient je aanvraag in.

2. Als je wordt geselecteerd, betaalt je het inschrijvingsgeld van 1.990€ (auto + 2 personen – 3 dagen alles inbegrepen).

3. Je doet mee!

C. Wil je een copiloot zijn (zonder te sturen)?

1. Je dient je aanvraag in.

2. Als je wordt geselecteerd, betaalt je 50% van het inschrijfgeld (d.w.z. 1.212€ of  1.000 euro).

3. Je bent een van ons!

Wij komen op 2 juni om 7 uur bijeen in Brussel (plaats nader te bepalen). Daar wordt u een ontbijt aangeboden. Vervolgens gaan we naar het kasteel van Beloeil waar we aan onze eerste etappe beginnen, Les Andelys (330 km). Op de Franse departementale wegen kunt u het “Douce France” waarderen en vooral het plezier van reizen achter het stuur herontdekken.

Hieronder vindt je het volledige programma, het reglement en het aanmeldingsformulier

De aanvragen formulieren moeten uiterlijk op 23 maart 2023 worden ingediend.

Het comité komt bijeen op 8 april 2023. Hij selecteert 24 ploegen plus 5 reserves

De aanvragers worden op 10 april 2023 van het besluit in kennis gesteld.

Eenmaal geselecteerd, hebben de kandidaten 10 dagen om hun inschrijving te bevestigen door het inschrijvingsgeld te betalen.

Meer info? club.aco.belgium@gmail.com