In een notendop: rally

  • Andrea Adamo – In de Noord-Italiaanse stad Varzi organiseert de Automobile Club Pavia samen met Andrea Adamo (ex-Hyundai-teambaas) de nieuwe Mythical Cars Rally. Deze rally is gericht op het herbeleven van emoties uit de grote dagen van de sport. Dat willen ze bereiken door de festivalsfeer te combineren met een competitieve rally. De Mythical Cars Rally vindt plaats van 24 tot en met 27 mei.
  • WRC2 – Andreas Mikkelsen gaat een aantal WRC2-rondes rijden met maar één doel. Mikkelsen wil iedereen verslaan en zijn naam bovenaan het lijstje van de fabrieksteam plaatsen voor 2024. Mikkelsen die donderdag start in de Qatar International Rally, zal mikken op sterk bezette wedstrijden zoals Portugal en Finland.
  • Ken Block’s Legacy – Lucy en Lia Block zullen deelnemen aan de resterende wedstrijden van het Amerikaanse rallykampioenschap. Lucy blijft trouw aan de Ford Fiesta Rally3, terwijl de zestien jarige Lia overstapt naar een achterwielaangedreven Subaru BRZ. Ken’s voormalig navigator Alex Gelsomino is erg blij om samen met Lucy Block deel te nemen aan het Amerikaans kampioenschap. Rhianon Gelsomino, de weduwe, gaat samen met Lia Block op pad. (Tekst: © Koen Nuyts)