Stellantis Cup 2023: rallyrijden met een hart

Op zaterdag 11 maart wordt de editie 2023 van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux officieel voorgesteld. De competitie gaat nog steeds tussen de diverse Peugeot 208 en de Opel Corsa Rally4, waaraan ook David Drieskens zal deelnemen.

David Drieskens is een vaste waarde in de regionale wedstrijden in Wallonië en nu heeft de bijna veertigjarige rallyrijder besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij zal deelnemen aan de South Belgian Rally en de Spa Rally in het kader van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux, met een Peugeot 208 Rally4 van het JFP Racing team van Jean-François Petit. Een aanwezigheid in de East Belgian Rally of zelfs de Sezoensrally, zit ook in de pijplijn.

Naast het sportieve aspect voor David Drieskens, die samen met Loïc Saucez zal rijden, wil hij ook hemel en aarde te bewegen om Mathéo Pirotte te helpen, zoon van zijn vroegere bijrijder Clément Pirotte, die afgelopen najaar het slachtoffer werd van een ernstig verkeersongeval en enkele dagen in coma lag, alvorens te worden overgebracht naar het revalidatiecentrum van Esneux, waar hij nog enkele maanden zal moeten blijven. 

Mathéo was stagiair, hij heeft geen inkomen meer en de kosten zijn enorm”, legt David Drieskens uit. “Dit is een situatie die ik niet kan negeren. Dus besloot ik Mathéo, maar ook zijn ouders te helpen, met mijn eigen beperkte middelen. Twee stickers ‘Steun voor Mathéo’ zullen op de Peugeot 208 Rally4 worden geplakt, evenals de namen van alle mensen die een donatie hebben gedaan op de rekening BE33 3631 4776 0746, met als mededeling ‘Voor Mathéo’, gevolgd door uw naam, voornaam of zelfs bijnaam. Het volledige bedrag wordt gedoneerd op de testdag op 11 maart. Voor de zelfstandigen wordt een sponsorfactuur opgemaakt indien gewenst en kan het bedrijfslogo op de auto worden aangebracht. Hoeveel geld kunnen we ophalen? Het is onmogelijk te zeggen, maar niets doen is geen optie. Ik denk dat ik nogal wat mensen ken, en als iedereen een beetje moeite doet, zou dat Mathéo’s entourage moeten helpen om met meer sereniteit over de toekomst na te denken. Je moet niet vergeten dat dit soort tragedie niet alleen anderen overkomt…”