Porsche Sprint Challenge Southern Europe: tweede geslaagd competitieweekend van 2023 voor RedAnt Racing

De nieuwe Porsche Sprint Challenge South Europe heeft de wind in de zeilen, want ook de tweede manche van het splinternieuwe kampioenschap was een schot in de roos. Niet alleen biedt het de teams en de rijders de kans om te racen in een doorgaans rustigere periode, maar vooral is het platform ook perfect geschikt om veel te testen en in het geval van RedAnt Racing het nieuwe seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux voor te bereiden. In Portimao waren Sam Dejonghe en Ad Geerts de vertegenwoordigers van het Oost-Vlaamse team en ze namen er ieder twee races in de Porsche Sprint Challenge South Europe voor hun rekening, waarbij Sam in de Sport Division racete en Ad Geerts in de Club Division aan de slag ging. Terwijl de sportieve strijd op de piste plaatsvond, werkte RedAnt Racing achter de schermen keihard onder leiding van de nieuwe teammanager Marc Goossens en dat resulteerde in een meer dan geslaagd weekend.

Foto’s: © Ivan Tarantsov

Sportief was Ad Geerts aan zijn eerste weekend van het seizoen toe, nadat hij in oktober 2022 zijn laatste wedstrijd afwerkte.

Voor Ad was het een zeer goed weekend”, aldus teammanager Marc Goossens. “Hij had al enkele maanden niet meer geracet, wat toch een behoorlijke periode is en dus was dit weekend welgekomen. Ad heeft dit weekend een enorme progressie gemaakt, wat zich vertaalde in rondetijden die opmerkelijk beter werden. De permante communicatie met onze rijders, waarbij alle aspecten van het rijden geanalyseerd worden, maakt dat mogelijk.”

Ad Geerts tikte in de eerste wedstrijd van het weekend als negende aan, terwijl de vrucht van het vele werk zich in de tweede race vertaalde in een zesde stek. Bovendien was de snelste raceronde van de ondernemer uit Eindhoven bijna een seconde sneller dan in de eerste heat.

Focus op Porsche Carrera Cup Benelux

Voor Sam Dejonghe was het al de tweede meeting van het seizoen en het werk van Valencia werd uiteraard verdergezet.

Het is duidelijk dat Sam verder werkt aan zijn transitie van de high downforce cars zoals eenzitters en prototypes naar GT-bolides zoals de Porsche 911 GT3 Cup”, gaat Bert Redant verder. “In de eerste race zat Sam in de kopgroep om zesde te finishen, terwijl hij in de tweede race tijd verloor door een aanrijding, maar vervolgens zette hij een stevige inhaalrace neer, die resulteerde in een beste ronde die nog drie tienden beter was dan in de eerste race. Het verschil met de podiumplaatsen was miniem en dat na een tijdverlies in de eerste ronden, dus al bij al kunnen we zeer tevreden zijn. We focussen nu op de derde en laatste race van het winterseizoen om ons vervolgens klaar te stomen voor het begin van het nieuwe jaar van de Porsche Carrera Cup Benelux.

De volgende afspraak voor RedAnt Racing is de finale manche van de Porsche Sprint Challenge South Europe op 25 en 26 februari in Barcelona.