Asian Le Mans Dubai: Malthe Jakobsen voor Cool Racing snelste in vrije trainingen

Op vrijdag kregen de deelnemers twee vrije trainingssessies voorgeschoteld van beide anderhalf uur. De jonge Deen Malthe Jakobsen liet zowel in de eerste (1:48.013) als tweede training (1:48.232) voor Cool Racing de snelste chrono optekenen. Nikita Mazepin werd met de Oreca 07 van 99 Racing tweemaal tweede. Valentino Catalano, de teamgenoot van Tom Van Rompuy op de #5 DKR Engineering Duqueine, voerde in de tweede sessie de LMP3-klasse aan.

(Foto: © Asian Le Mans Series)

Malthe Jakobsen maakte indruk met de Cool Racing Oreca 07 met respectievelijk 0,888 en 1,295 seconden voorsprong op Mazepin. Mathias Beche was voor Nielsen Racing derde in vrije training 1 en in vrije training 2 ging deze plaats naar Oliver Jarvis in de wagen van United Autosports. De DKR Engineering Oreca 07 van het trio Salih Yoluc, Charlie Eastwood en Ayhançan Güven finishte eerst negende en dan vierde.

Valentino Catalano was snelste in de tweede sessie en zesde in de eerste sessie. Tom Van Rompuy legde respectievelijke achttien en zeventien ronden af. In GT klokte Raffaele Marciello met de Getspeed Mercedes tweemaal de beste rondetijd.

In Belgische tijd worden op zaterdagmorgen 6u20 de kwalificaties verreden, gevolgd door de wedstrijd om 12u00. Op YouTube kan u zowel de kwalificaties als de race via livestream volgen.