WRC Zweden KP6: Breen leider, Neuville vecht met onderstuur

In Zweden zijn twee van de vier proeven van de tweede lus nog bij daglicht afgewerkt, met Brattby 2 en Sarsjoliden 2. Het was tweemaal de Ier Craig Breen die in zijn Hyundai de snelste tijd neerzette en de Hyundai-rijder nam zo de eerste plaats van Ott Tänak over. Thierry Neuville vecht ondertussen tegen onderstuur, want onze landgenoot heeft als zesde in de stand al meer dan 35 seconden achterstand op zijn teamgenoot. 

Foto: © Hyundai

Tweemaal Breen dus in KP5 en KP6, met achter hem Pierre-Louis Loubet (Ford) en Esapekka Lappi in proef 5 en Elfyn Evans (Toyota) en Ott Tänak (Ford) in proef 6. In KP5 ging Takamoto Katsuta hard van de baan en de schade aan zijn Toyota noopte hem om in KP6 de wagen aan de kant te zetten. Exit dus voor de Japanner die KP4 nog op zijn naam schreef. De proeven zijn al behoorlijk uitgereden en ook KP7, de langste van de dag, ligt er eerder slecht bij. 

Thierry Neuville werd respectievelijk zesde en vijfde en vecht met zijn Hyundai. ““Het is niet mogelijk om zo te rijden. Ik heb onderstuur in elke bocht, ik zit op full-lock in de zesde versnelling”, klonk het aan de finish van KP6. 

In de tussenstand leidt Breen met 10,5 seconden op Tänak, 17,3 op Lappi, die in KP6 een kleine schuiver maakte. Elfyn Evans en Kalle Rovanperä (beide Toyota) moeten al 26 en 28 seconden goedmaken. Er wachten de deelnemers nog twee proeven, om 17u26 en 19u05 voor 25,8 en 5,1 kilometer.