IGTC Bathurst 12: Gounon pakt drie op drie, Mercedes twee op twee

De eerste race van de Intercontinental GT Challenge werd een nagelbijter tot op de meet. Uiteindelijk was de zege voor Jules Gounon, Luca Stolz en Kenny Habul in de SunEnergy Racing Mercedes-AMG. De Fransman Gounon wint zo als eerste rijder ooit de Bathurst 12 Hour driemaal op rij. 

Foto: © IGTC

Op de meet zat de top 3 binnen anderhalve seconde, met de winnende Mercedes voor de EMA Porsche 911 GT3 van Campbell-Jaminet-Preining en de GruppeM Mercedes AMG-GT3 van Engel-Grenier-Marciello. De slotfase werd mede bepaalde door een drive through voor Maro Engel, na een aanrijding met leider Gounon. Die laatste verkoos bovendien om met zijn laatste setje Pirelli-banden een dubbele stint af te werken, waardoor hij als leider aan de slotfase begon. Uiteindelijk won Gounon, met in zijn zog de Porsche en de Mercedes. 

Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor en Charles Weerts eindigden op 44 seconden achterstand als vierde voor BMW M Team WRT. Beide BMW van WRT behoorden tot de koplopers in de eerste helft van de race, maar hun kansen op een podiumplaats namen af tijdens het warmere, tweede deel van de race. Maxime Martin, Augusto Farfus en Valentino Rossi tikten als zesde aan. Fred Vervisch (Audi) haalde het einde niet. 

De tweede manche van de Intercontinental GT Challenge is eind februari in het Zuid-Afrikaanse Kyalami.