GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw

De GSeries 2023 was dit weekend aan de tweede van vier wedstrijden toe. Elke wedstrijd wordt telkens in Andorra gehouden. In de koninginneklasse GSeries-E zien we met Viktor Vranckx en Guillaume De Ridder twee Belgen op de startlijst.

foto copyright Bert Vranckx

In de klasse GSeries-E worden de RX2e-wagens ingezet die u ook aan het werk ziet als support categorie van het wereldkampioenschap rallycross. Als u weet dat Guillaume De Ridder in 2021 kampioen werd en Viktor Vranckx hetzelfde deed in 2022 kent u meteen de belangrijkste favorieten. Die rol maakten ze ook waar in de tweede editie waarbij De Ridder net als twee weken geleden als eerste over de finish kwam. Vranckx volgde op iets meer dan een seconde. De Spanjaard Joan Socias zag als derde de zwart wit geblokte vlag, maar dat was op ruim dertien seconden van De Ridder.

Volgende week staat reeds de derde wedstrijd op de agenda.