Daytona 24: BoP in GTD lijkt niet helemaal in evenwicht

Waar de nieuwe GTP-prototypes behoorlijk dicht bij elkaar lijken te liggen in de aanloop naar de 24 uur van Daytona, is dat niet het geval in de klasse GTD. Ferrari en Lamborghini, maar vooral Porsche kunnen het tempo van de leiders, en vooral dan Mercedes-AMG niet aan. In die mate zelfs dat toprijders als Kevin Estre en Laurens Vanthoor twee seconden moeten toegeven op de polepositie en een seconde op de snelste tijden van gentlemen drivers in andere merken.

Foto: © Pfaff Motorsports

Porsche is duidelijk niet aan het feest met de gloednieuwe Porsche 911 GT3 R, wat bij de teams niet meteen op gejuich wordt onthaald. Dat de wagen nog groeimarge heeft, is duidelijk, “maar niet a rato van drie seconden per ronde”, klinkt het bij de betrokkenen. Pfaff Motorsports, dat de wagen van Patrick Pilet, Laurens Vanthoor en Klaus Bachler inzet, hield de auto tijdens een groot deel van de vrije trainingen op donderdag zelfs binnen.

Ook Jan Heylen zit overigens aan het stuur van een nieuwe Porsche 911 GT3 R, maar dan in de kleuren van Wright Motorsports.

Ondertussen reageert de IMSA niet en komen er vooralsnog geen aanpassingen aan de BoP.