Dubai 24: Team WRT en Herberth Motorsport strijden om de leiding

Met nog twee en een half uur op de klok, voerde WRT het veld aan. De #7 telde een twintigtal seconden voorsprong op de #91 Herberth Motorsport Porsche. Ook de derde positie ging naar WRT met de #46. Frédéric Vervisch was vierde met de Haas RT Audi met drie ronden achterstand op de leidende BMW. De Belgische Audi Sport-rijder telde een tiental seconden voorsprong op de Australische Grove Racing Porsche van Earl Bamber. AC Motorsport oogt, zonder incidenten, op weg naar een klassezege. De #188 Audi, van onder meer Sam Dejonghe, telt een ruime voorsprong van een 31-tal ronden in TCR/TCE.

(Foto: © WRT – W Racing Team)

De overwinning lijkt echter verre van veilig voor Team WRT. De BMW kan per stint zonder code 60 een tweetal ronden minder afleggen dan de Porsche van Herberth Motorsport. De laatste uren wisselden beide wagens elkaar regelmatig af aan de kop van de wedstrijd. Het zal dus op tactisch vlak nog een interessant slot worden.

Nico Verdonck, Rodrigue Gillion en hun teamgenoten op de #989 MRS GT-Racing Porsche namen de achtste plaats in de 992-klasse in en zijn vierde in Am. AC Motorsport beschikte met zijn Audi over een comfortabele voorsprong van 31 ronden op de Audi van Wolf-Power Racing, nadat deze laatste technische problemen had.

De Saintéloc Audi R8 LMS GT3 Evo II van Christian Kelders viel tijdens de nacht uit na een aanrijding toen een van zijn teamgenoten aan het stuur zat.

Hier vindt u de live timing.