Dubai 24: Team WRT en Dries Vanthoor behalen hun eerste zege met BMW

De equipe van Vincent Vosse en Yves Weerts bereikte met beide wagens het podium bij hun debuut met de BMW M4 GT3. Dries Vanthoor, Mohammed Saud Fahad Al Saud, Diego Menchaca, Jean-Baptiste Simmenauer en Jens Klingmann bekroonden een foutloze wedstrijd met een schitterende overwinning. Na een intens duel met de winnaar eindigde de Herberth Motorsport Porsche van Robert en Alfred Renauer, Ralf Bohn en Daniel Alleman als tweede. Het podium werd vervolledigd door de #46 van WRT met Maxime Martin, Valentino Rossi, Sean Gelael, Max Hesse en Tim Whale aan het stuur. Maxime Soulet, Frédéric Vervisch, Mathieu Detry, Olivier Bertels en Benjamin Mazatis werden met de Audi van het debuterende Haas Racing Team prachtig vijfde. AC Motorsport en Sam Dejonghe wonnen overtuigend TCR/TCE.

(Foto: © WRT – W Racing Team)

Tijdens het tweede deel van de wedstrijd wisselden de #7 Team WRT BMW en de #91 Herberth Motorsport Porsche elkaar af aan de kop van het klassement, waarbij de Porsche iets langere stints kon afwerken. Op een 45-tal minuten van het einde maakte de BMW zijn laatste pitstop. De Herberth Motorsport Porsche deed dit enkele ronden eerder. Dries Vanthoor kwam als tweede, met een zestiental seconden achterstand, terug op de baan. De jongere broer van Laurens wist de achterstand te verkleinen tot tijdstraffen in het spel kwamen. Er werden regelmatig penalty’s uitgedeeld voor het overschrijden van de track limits en in de slotfase kreeg de Porsche een straf van twintig seconden en de BMW een van tien. Dit maakte dat Vanthoor virtueel de leiding nam. De #91 zocht op 20 minuten van het einde ook nog de pitlane op voor een laatste korte tankbeurt. Vanthoor finishte uiteindelijk met twintig seconden voorsprong op Renauer.

De #46 Team WRT BMW eindigde als derde, op twee ronden van de winnaar. Whale maakte in het begin van de wedstrijd een schuiver op een oliespoor en de wagen diende ook nog een tijdstraf van 60 seconden te ondergaan wegens inhalen onder code 60.

Haas RT debuteerde op een schitterende manier. Het team werd door Kris Dendoncker en Sandrine Haas opgericht en beschikte over de ex-WRT Audi R8 LMS GT3 Evo II die vorig jaar de wedstrijd in het Midden-Oosten won. Door technische problemen startte de wagen vanaf plaats 43, maar de Audi nestelde zich snel in de kopgroep en kon tijdens de openingsuren enkele keren de leiding nemen. De Belgen Maxime Soulet, Frédéric Vervisch, Mathieu Detry en Olivier Bertels en de Duitser Benjamin Mazatis eindigden oververdiend vijfde voor het Belgisch-Antiguaanse team, met drie ronden achterstand op de winnaar en een kleine 45 seconden op de Grove Racing Porsche.

Ook Tom Boonen mocht op het podium. De ex-wielrenner werd met zijn Saalocin by Kox Racing Porsche 21ste algemeen en tweede in GT3 Am, en dit ondanks het vervangen van de versnellingsbak in het begin van de wedstrijd. De Saintéloc Audi van Christian Kelders diende op te geven na een ongeval.

AC Motorsport en Sam Dejonghe winnen hun klasse

AC Motorsport won met een ruime voorsprong TCR/TCE. De Audi van Sam Dejonghe, Stéphane Perrin, Yannick Mettler en Miklas Born finishte met 50 ronden voorsprong op de Wolf-Power Racing Audi van Huff-Menden-Menden-Posavac. Fabian Duffieux finishte met de Volkswagen Golf TCR van het Franse team 700 Miles als vijfde in de klasse.

Fach Auto Tech behaalde een dubbel in de 992-klasse bestaande uit 19 Porsche 911 GT3 Cup (type 992). Nico Verdonck moest op minder dan een half uur van het einde zijn wagen, die hij deelde met onder andere Rodrigue Gillion, aan de kant zetten. Hij was toen vierde in 992 Am. De SpeedLover Porsche van Simon Balcaen, Philippe Wils, Chris Maes en Steven Palette verdween na een ongeval voor meer dan drie uur in de pitbox. Het team finishte uiteindelijk als negende in 992 Am.