Dubai 24: Team WRT en Haas Racing Team vooraan

Na vijf uur wedstrijd, of 120 ronden, voerden beide WRT BMW M4 GT3 het klassement aan. De #7 van Vanthoor-Klingmann-Simmenauer-Menchaca-Saud Fahad Al Saud ging aan de leiding voor de #46. Haas Racing Team maakte met zijn Audi R8 LMS indruk en vonden we op de vierde plaats. Ook in TCR was met AC Motorsport de koppositie voor een Belgisch team. We sloten dit vijfde uur af met een brandende #4 Abu Dhabi Racing by HRT Mercedes en een wedstrijdneutralisatie.

(Foto: © 24H Series / racingpictures.com)

Team WRT en Haas Racing Team drukten hun stempel op deze eerste uren van de etmaalrace in het Midden-Oosten. Na vijf uur telde Simmenauer een ronde voorsprong op zijn teamgenoot Sean Gelael in de bekende #46-kleuren. Deze laatste wagen had echter al wat tijd verloren door een slipper op een oliespoor, maar dat bleef gelukkig zonder noemenswaardige schade. Nadien kreeg de wagen ook nog een penalty van 60 seconden voor het inhalen onder code 60.

Frédéric Vervisch en Maxime Soulet reden voor het debuterende Haas Racing Team schitterende rijbeurten en toen Soulet aan het stuur zat kwam de Audi, het winnende chassis van 2022, voor het eerst aan de leiding. Na een degelijke en foutloze stint van Olivier Bertels, nam Mathieu Detry over en de jonge Belg bevond zich na vijf uur op de vierde plaats, achter de #91 Herberth Motorsport Porsche.

Sam Dejonghe bestuurde na vijf uur de Audi RS3 LMS TCR van AC Motorsport en had een ronde voorsprong op de soortgelijke wagen van Wolf-Power Racing. Nico Verdonck en Rodrigue Gillion vonden we met de MRS GT-Racing Porsche op de zesde plaats in de 992 Am-klasse.

De SpeedLover Porsche liep door een ongeval aanzienlijke schade op en staat sindsdien in de pitbox. De Saalocin by Kox Racing Porsche van Tom Boonen kwam terug op het circuit, maar met een 36-tal ronden achterstand op de leider.