Dubai 24: Team WRT en Dries Vanthoor aan de leiding

Dries Vanthoor liet van zich spreken tijdens het eerste wedstrijduur. De #7 Team WRT BMW begon na een penalty vanop positie zes, in plaats van de oorspronkelijke vierde kwalificatiepositie. Dries wist echter al snel op te schuiven. Met een knap manoeuvre nam de Limburger na een 35-tal minuten de leiding over van de op pole gestartte Luca Stolz. Het eerste uur werd afgesloten met een code 60 na een ongeval met ingrijpende herstellingen aan de vangrail tot gevolg. Dit bracht ook de eerste reguliere pitstopreeks.

(Foto: © 24H Series / Petr Frýba)

Ook Maxime Martin begon vanaf plaats acht goed aan de wedstrijd. Toen de neutralisatie aanving was de Belg in de #46 WRT BMW vijfde.

Frédéric Vervisch startte met de Haas RT Audi als 43ste, na het missen van de laatste twee kwalificatiesessies en een motorwissel, maar werkte zich snel op. Hij reed de voorlopig snelste wedstrijdronde (1:59.596) en was tiende.

Bij SpeedLover nam Steven Palette de start. De Fransman ging bij aanvang van de code 60 aan de leiding in 992 Am en was derde in 992. In TCR vonden we de #188 AC Motorsport Audi van Yannick Mettler als tweede, achter de Wolf-Power Racing Audi van Rob Huff. De andere wagen van AC Motorsport was vijfde.

Voor de teams van Tom Boonen en Fabian Duffieux ging het minder goed. Peter Kox, de teamgenoot van Boonen, stond al na vier ronden met de Porsche 911 GT3 R in de pitlane met versnellingsbakproblemen. Ook Duffieux, die de openingsstint met de Volkswagen Golf van 700 Miles afwerkte, kende problemen met enkele pitstops tot gevolg.