BRC 2023: Jos Verstappen en Renaud Jamoul met Skoda

De voorbereidingen op het rallyseizoen 2023 zijn achter de schermen volop aan de gang. Zo heeft Jos Verstappen deze week in de Vogezen getest met zijn aanwinst, de Skoda Fabia RS Rally2. De voormalige F1-rijder is, naast de fabrieksrijders, een van de eerste privé-klanten die het nieuwe wapen van Skoda geleverd kreeg. Samen met zijn navigator Renaud Jamoul heeft Verstappen de Skoda aan de tand gevoeld in de Vogezen en de Fabia kon hem meteen bekoren.

Ondertussen heeft Jos Verstappen bevestigd dat zijn programma volgend seizoen ook weer grotendeels op het Belgisch kampioenschap is geconcentreerd. Het programma omvat negen wedstrijden in het Belgian Rally Championship: de Haspengouw Rally, South Belgian Rally, TAC Rally, Rally van Wallonië, Rally of Bertrix, Ardeca Ypres Rally, East Belgian Rally, Condroz Rally en Spa Rally. Verder zal het programma aangevuld worden met de Hellendoorn Rally in Nederland en wellicht nog enkele rally’s op onverhard in Spanje, maar daarover beslist het team in de loop van het seizoen.

Jos Verstappen stapte begin vorig jaar in de rallysport. Ondertussen heeft hij 9 rally’s in de benen en zijn progressie was opvallend, met twee zeges in de BRC Master Cup en een 4de plaats in de eindstand van het BRC. In de tweede helft van het seizoen deed hij met de Citroën C3 Rally2 van DG Sport mee voor de podiumplaatsen in de East Belgian Rally, de Condroz Rally en de Spa Rally. Een podiumplaats lijkt de eerste doelstelling, maar met dit programma kan Jos Verstappen ook mikken op de eindzege in de BRC Master Cup, een of andere algemene dagzege en een goed resultaat in het kampioenschap, al draait het bij Jos vooral om het rijplezier.

Nog goed nieuws

Er valt nog meer goed nieuws te melden, want ook zijn kameraden zijn terug van de partij in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, al rijden ze wellicht een paar wedstrijden minder. Roger Hodenius, die in de loop van het seizoen ook over zal stappen naar een Skoda Fabia RS Rally2, zal in 2023 trouwens genavigeerd worden door Robin Buysmans, wiens laatste wedstrijd in het BRC dateert van de Condroz 2016.

Richard Pex blijft wel trouw aan zijn Citroën C3 Rally2. De sympathieke Brabander zal een vijftal wedstrijden in het BRC combineren met enkele optredens in regionale wedstrijden, samen met Paul Allerts, die zich dit seizoen opnieuw wil amuseren met de ex-Poelmans Ford Fiesta R5.