Dubai 24: eerste startrij voor Haupt Racing Team en Mercedes

Vanmiddag werden de kwalificatiesessies voor de 24 Uur van Dubai verreden. Dit gebeurde in vier sessies van vijftien minuten, waarbij de gemiddelde tijd het klassement bepaalde. HRT was in deze oefening primus. De Al Manar Racing by HRT Mercedes-AMG GT3 van het kwartet Luca Stolz, Fabian Schiller, Axcil Jefferies en Martin Konrad behaalde de polepositie. Hun teamgenoten Hubert Haupt, Khaled Al Qubaisi, Sébastien Baud en Jules Gounon werden voor Abu Dhabi Racing by HRT tweede. Team WRT eindigde vierde en achtste.

(Foto: © Haupt Racing Team)

Op de tweede startrij vinden we de Porsche 911 GT3 R van Pure Rxcing (Müller-Malykhin-Sturm-King), gevolgd door de eerste Team WRT BMW M4 GT3 van Dries Vanthoor en zijn teamgenoten Saud Fahad Al Saud, Menchaca, Simmenauer en Klingmann. De #46 van Maxime Martin, Valentino Rossi, Sean Gelael, Max Hesse en Timothy Whale finishte op de achtste positie.

De gemiddelde tijd van Haas RT was na de eerste twee sessies goed voor een knappe tweede positie. Een probleem met de aandrijving weerhield het debuterende team echter van de deelname aan kwalificaties drie en vier. De Saintéloc Audi van onder meer Christian Kelders werd twaalfde in de eindrangschikking en de Saalocin by Kox Racing Porsche van Tom Boonen twintigste.

SpeedLover bovenaan in 992 Am

Simon Balcaen, Philippe Wils, Chris Maes en de Fransman Steven Palette finishten voor SpeedLover met hun Porsche 911 GT3 Cup (type 992) vijfde in de 992-klasse en eerste in de subklasse Am. Nico Verdonck en Rodrigue Gillion werden met een soortgelijke wagen van MRS veertiende in 992 en achtste in Am.

De polepositie in GT4 ging naar de Mercedes-AMG GT4 van Goethe-Goethe-Goethe-Hall-Grogor. In TCR voerde de Wolf-Power Racing Audi van Preisig-Vallers-Bergman-Höfler het klassement aan, waarbij beide AC Motorsport Audi geen rondetijd lieten optekenen in sessies 1 en 2. Fabian Duffieux en zijn teamgenoten werden met hun Volkswagen Golf TCR zevende in deze klasse.

Hier vindt u de uitslag van GT3 / GTX / 992.

Hier vindt u de uitslag van TC / TCX / TCR / GT4