Lamborghini Super Trofeo Europe: Nigel Bailly met CMR

Nigel Bailly zal dit jaar met Classic & Modern Racing deelnemen aan de Europese merkencup georganiseerd door de constructeur uit Sant’Agata Bolognese. Bailly, die deels verlamd is, startte in 2021 met een Oreca 07 bij de 24 Uur van Le Mans en hoopt op middellange termijn terug te keren naar de legendarische Franse uithoudingswedstrijd.

(Foto’s: © Nigel Bailly / Nico Deumille)

Bailly reed voor het eerst met de Super Trofeo bij de afsluitende manche van de Ultimate Cup Series in Le Castellet en eindigde toen in GT Hyper Sprint een keer eerste en een keer tweede in zijn klasse.

“Eind vorig seizoen heb ik op het circuit van Paul Ricard met de Lamborghini kennisgemaakt. Het was een heel positieve ervaring. Het vooruitzicht op belangrijke evoluties stelde me ook zeer tevreden. Het volstaat om naar de wagen te kijken om te zien dat hij op het circuit thuishoort. Voor 2023 kan ik nog altijd rekenen op mijn waardevolle partners die ik enorm wil bedanken.”

De samenwerking tussen Nigel Bailly en CMR begon met een Bentley in 2022 en zet zich dus in 2023 verder met de Lamborghini Super Trofeo Europe. Vorig jaar nam Nigel met de Bentley Continental GT3 deel aan de GT World Challenge Europe, waaronder de 24 Uur van Spa. Met de Engelse bolide reed hij ook meerdere races van de Ultimate Cup Series, waarbij hij drie keer won. “Ik ben over de samenwerking heel opgetogen. We hebben tijdens ons eerste seizoen een goede band gecreëerd, in een jaar dat zowel op sportief als technisch vlak een ontdekking was. Ik hou van het werk van CMR en het vertrouwen dat ik krijg van Charly Bourachot en Yann Belhomme.”

Het project met CMR en Lamborghini heeft ook als ambitie om op middellange termijn met een GT3 aan Le Mans deel te nemen. “Het zou een ongelofelijk iets zijn om voor de tweede keer bij de 24 Uur van Le Mans te kunnen starten en dat met een GT3 en CMR. Het werk dat al is uitgevoerd en nog op de planning staat, toont dat we de juiste richting volgen. Uiteraard is het nog een beetje vroeg om over een toekomstige deelname te spreken, maar zoals Ferruccio Lamborghini zei: “Men verliest enkel wanneer men opgeeft”. Ik zal in ieder geval dit doel blijven najagen.”