FIA WEC 2023: WRT, Sarah Bovy en Ulysse De Pauw tekenen present

De FIA en de ACO hebben de deelnemerslijst voor het FIA WEC 2023 bekend gemaakt. Niet minder dan dertien wagens zijn ingeschreven in de categorie Hypercar, naast elf LMP2-wagens en veertien GT’s.

In LMP2 zien we dus elf wagens, negen Oreca 07 Gibson, tegen twee Alpine A470. Onder de deelnemers vinden we één Belgisch team, WRT, waar mogelijk ook Dries Vanthoor onderdak zal vinden. Het team van Vincent Vosse en Yves Weerts moet echter de line-ups nog aankondigen. WRT won het WK in 2021 en zegevierde dat jaar ook in Le Mans en zet in 2023 ook twee wagens in.

In LM GTE zien we vier merken, met Porsche, Ferrari, Aston en Corvette, voor wat het laatste seizoen van deze bolides is. In 2024 maken immers de GT3-wagens hun opwachting in het FIA WEC. Van Belgische zijde zijn er al twee namen bevestigd, met Sarah Bovy in de Iron Dames Porsche 911 RSR en Ulysse De Pauw in een AF Corse Ferrari 488 GTE.