WRC Monte-Carlo: 75 wagens, zes Belgen en twee Nederlanders

De deelnemerslijst van de 91ste Rally van Monte-Carlo is bekend gemaakt en bij de 75 deelnemers vinden we weinig tot geen verrassingen. Zes Belgen nemen op 19 januari de start van de mythische wedstrijd.

Geen verrassingen uiteraard in WRC Rally1, met vier exemplaren voor Toyota, drie voor Hyundai en evenveel voor Ford. Wel opvallend, niet minder dan vier Belgen starten in de hoofdcategorie: Thierry Neuville is de enige Belg achter het stuur, maar rechts vinden we maar liefst drie namen: Martijn Wydaeghe, Nicolas Gilsoul (naast Pierre-Louis Loubet) en Fred Miclotte (naast Jourdan Serderidis). De laatste twee doen het in een Ford Puma, Martijn Wydaeghe uiteraard met Thierry Neuville in een Hyundai. 

Wat volgt is een vloot van maar liefst 29 (!) deelnemers in WRC2 en nog eens twaalf Rally2 buiten WRC2. Hier ook een rist bekende namen met Adrien Fourmaux (Ford), Yohan Rossel (Citroën), Belgisch kampioen Stéphane Lefebvre (DG Sport Citroën), Oliver Solberg (Skoda), Nikolay Gryazin (Skoda), Chris Ingram (Skoda), François Delecour (Skoda). Van Belgische zijde is er uiteraard het duo Munster-Louka in een M-Sport Ford Fiesta. Henk Vossen en Annemiek Hulzebos (Ford) zijn de enige Nederlanders aan de start. 

Verder zijn er nog vijf Alpine in RGT, zonder evenwel Armand Fumal (niet weerhouden) en nog eens negentien wagens in Rally4 en Rally5, zonder landgenoten evenwel.