WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden

De Italiaan Lorenzo Bertelli onthulde dit weekend dat hij in Zweden een vierde Toyota Gazoo Racing Yaris zal besturen.

Tekst: © Koen Nuyts

Toyota Gazoo Racing teambaas Jari-Matti Latvala gaf eerder al aan dat hij een vierde auto voor een betalende piloot wil inzetten en dat op evenementen waaraan Sébastien Ogier niet deelneemt en Takamoto Katsuta de derde wagen zal besturen. Die vierde auto zal in Zweden door de 34 -jarige Bertelli bestuurd worden.

Bertelli heeft veel ervaring met meer dan 60 WRC-starts. Samen met co Simone Scattolin was dat tot dusver bijna uitsluitend met een Ford. Hij reed recent nog met een Puma Rally1 van bij M-Sport Ford tijdens Repco Rally New Zealand. Aan die samenwerking komt dus een einde ten voordele van Toyota Gazoo Racing.