In een notendop: FIA F3 – Regional – F4

  • FIA F3 – Met Rafael Villagomez en Tommy Smith kennen we de eerste namen voor het Van Amersfoort Formule 3 team. In de serie die optreedt in het voorprogramma van de F1 zijn nog heel wat zitjes vacant. Een euvel dat zich mogelijk oplost naar de laatste pre-season tests toe. Voorlopig zijn dit de deelnemers: Prema (Paul Aron – Dino Beganovic – Zake O’Sullivan), Trident (Gabriel Bortoleto – Oliver Goethe – Leonardo Fornaroli), ART (Gregoire Saucy – Nikota Tsolov – Kaylen Frederick), MP Motorsport (Mari Boya – Jonny Edgar), Van Amersfoort (Rafael Villagomez – Tommy Smith), Carlin (Hunter Yeany), Campos (Christian Mansell) en Hitech (Gabriele Minì). Bij Jenzer en PHM by Charouz staan alle drie de postjes nog open.
  • FRO – De Formula Regional Oceania ontstond onlangs uit de Toyota Racing Series en aangelokt door de nieuwe FIA erkenning en de bijhorende hogere puntentelling voor de Superlicentie, vullen de zitjes zich gestaag. Zo staan al ingeschreven Josh Mason, Jacob Abel, Lucas Fecury, Tom McLennan en James Penrose voor Kiwi Motorsport, en Callum Hedge. David Morales, Liam Sceats, Ryder Quinn en Charlie Wurz voor M2 Competition. Giles Motorsport treedt aan met een vrouwelijke bezetting met Breanna Morris en Chloe Chambers en de jonge Amerikaan Ryan Shehan. Heel wat tegenvoeters maar vooral ook veel Amerikaanse jongeren die met een mooi gevuld puntenboekje straks in Europa aan de slag kunnen. Het kampioenschap gaat volgende week van start.
  • F4 VAE – In het weekend van 13 en 14 januari gaat het F4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten van start, een populair winterprogramma voor heel wat rijders. Bij Prema mikt men er op McLaren Junior Ugo Ugochukwu en Italiaanse talent Nicola Lacorte. Zij nemen hte op tegen Mumbai Falcons (met Ferrari Driver Academy rijder James Wharton, pilota FDA, debutant Tuukka Taponen, en Muhammad Ibrahim). Hitech treedt er aan met de Japanner Kanato Le, de Brit Will Macintyre en Australiër Jimmy Piszcyk terwijl Red Bull Junior Arvid Lindblad de vierde wagen bemant. Verder zien we nog PHM (Noah Stromsted, Valentin Kluss, Akshey Bohra en Jakob Bergmeister), R-Ace (Jesse Carrasquedo, Zachary David, Raphael Narac en Alexander Abkhazava), Sainteloc (Luciano Morano, Theophile Nael en Theodor Jensen), Cram (Flavio Olivieri en Sebastian Murray), Xcel (Noah Lisle, Federico Rifai, Gergly Zhuravskiy, Aleksandr Bolduev en Fernando “Dudu” Barrichello), Yas Heat Academy (Keanu Al Azhari en Matteo Quintarelli) terwijl R2Race aantreedt met twee vrouwen: Lena Buhler en Victoria Blokhina. De zitjes bij Carlin, MP Motorsport en Pinnacle moeten nog worden ingevuld.
  • FRME – De Regional “Middle East”, het vroegere Aziatische F3 kampioenschap, vormt het hoofdprogramma rond de F4 VAE en gaat ook van start op Dubai in het weekend van 13-14 januari. Het wordt een ooefengalop voor vele geïnteresseerden in de FIA F3 en een vingeroefening voor de rijders die al titularis zijn in deze FIA F3. We zien er aan de slag: PHM (Joshua Dufek – Nikita Bedrin – Taylor Barnard), R-Ace (Levente Revesz – Nikhil Bohra – *Francesco Braschi – *Martinius Stenshorne – *Tim Tramnitz -*Matias Zagazeta), R&B Racing (Cenyu Han – Giovanni Maschio – Wang Zhongwei), Hitech (Sebastian Montoya – Daniel Mavlyutov – *Gabriele Minì – *Jak Crawford – *Alex Dunne) en twee samenwerkingsverbanden, Van Amersfoort-Pinnacle (Tasanapol Inthraphuvasak – Niels Koolen – Rafael Villagomez – *Pepe Martin) en Hyderabad Blackbirds – MP Motorsport (Mari Boya – Brad Benavides – Sami Meguetounif – *Sebastian Øgaard). De rijders gemmerkt met (*) werken slechts een gedeeltelijk programma af.

Foto: ©premaracing.com/media