Arctic rally: plezier op ijs en sneeuw, met onder meer ex-F1-winnaar Heikki Kovalainen

Na een extreem drukke periode van werken en cadeautjes bezorgen, kan de kerstman komend weekend genieten van de Arctic Rally.

Tekst: © Koen Nuyts – Foto: © WRC

In zijn thuisbasis Rovaniemi is de Arctic Rally opnieuw gezegend met een prachtig deelnemersveld met nationale en internationale toppers. Onder de deelnemers vinden we onder meer drievoudig Fins rallykampioen Teemu Asunmaa, F1-ster Heikki Kovalainen, Jari Huttunen (die zijn Ford Fiesta inruilt voor een Skoda Fabia). Ook jong talent Joona Lauri brengt een Skoda Fabia aan de start. 

Internationale inbreng is er onder meer van Kelly Eamonn uit Ierland, die kan rekenen op ex-Brits kampioen Matt Edwards om de nota’s te lezen. Verder zien we Daniel Polášek uit Tsjechië, Martynas Samsonas uit Litouwen en de Nederlander Kees Burger. 

De Arctic Rally telt elf proeven die op vrijdag 13 en zaterdag 14 januari worden afgewerkt, goed voor een totale afstand tegen de klok van net geen 140 kilometer.