Vaarwel Ken Block

Ken Block is niet meer… De Amerikaan was zonder meer een fenomeen, iemand die wereldwijd mensen aan het dromen zette en ons in de nacht van 2 op 3 januari verlaten heeft. 

Foto: © WRC

Block werd op 21 november 1967 in Californië geboren en als jonge kerel genoot hij enorm van extreme sports zoals skateboarding en dirt biking. Block volgde overigens ooit een opleiding tot architect, maar liet die wereld al snel achter zich. In 1994 startte hij als ondernemer met het schoenenmerk DC Shoes. De zaken gingen goed en in 2005 stond Block aan de start van zijn eerste rally.

In de loop der jaren groeide de liefde voor vierwielers. Block was enorm multidisciplinair, maar wat hem echt wereldberoemd maakte, was zijn reeks gymkana videos. Zo schopte hij het in 2009 zelfs tot in Top Gear, waarin hij samen met James May een stuntrit maakte. 

Verder was Block actief in heel wat uiteenlopende vormen van autosport. Hij behaalde onder meer vijf medailles in de X Games (twee bronzen en twee zilveren), maar nam ook deel aan het Amerikaanse en Europese rallycrosskampioenschap, reed mee in diverse Baja’s en maakte ook zijn opwachting in het WK Rallycross. Echter, Block startte ook in 25 wedstrijden van het WRC, waarin hij achttien punten scoorde, met een zevende plaats in Mexico 2013 als beste resultaat.   

Ken Block had een vrouw en drie kinderen. De redactie van Autosportwereld.be drukt zijn medeleven uit voor familie en vrienden.