Jänner Rally: de eerste van het jaar met onder meer Grégoire Munster

Het jaar is nog maar net gestart en in Oostenrijk start het rallyseizoen. De Jänner rally, traditioneel de opener van het Oostenrijkse kampioenschap mag dit jaar bovendien twee M-Sport Ford-gezanten ontvangen. Dit weekend komen Adrien Fourmeaux en Gregoire Munster zich er met hun Fiesta Rally2 op de Monte-Carlo voorbereiden.

Tekst: © Koen Nuyts

Naast de WRC2-rijder, is er nog mooi volk: de gebroeders Wagner, beide met een Fabia, zullen ook vooraan te vinden zijn. Waar Simon een nieuwe Fabia RS Rally2 in Oostenrijk laat debuteren, zal Julian (die trouwens plannen koestert om net zoals vorig jaar de Stellantis Cup in ons land te rijden) een oudere versie van de Fabia besturen. Neem daarbij nog kleppers als Hermann Neubauer (Skoda Rally2 Evo2) en Raimund Baumschlager (Skoda Fabia RS Rally2) en dan weet je dat er een mooie strijd aankomt in en rond Freistadt.

De wedstrijd start donderdag met een showproef en eindigt zaterdag na zeventien proeven.