BRC Rally of Bertrix: mogelijk een zeer mooi startveld

Het wordt zonder meer een van dé nieuwigheden van het Belgian Rally Championship 2023. De Royal Automobile Club de Spa, heeft de Rally of Bertrix nog maar net boven de doopvont gehouden en de rally maakt al deel uit van de groep van nationale wedstrijden met het label ‘Cup Events’. Sinds de aankondiging van de Rally of Bertrix, is er al heel wat gebeurd, waaronder een nieuwe indeling van de wedstrijd.

“Een van de moeilijkheden voor het merendeel van de teams en deelnemers, is de kostenbeheersing”, weet Pierre Delettre, de verantwoordelijke van de RAC Spa. “In eerste instantie was het zo dat de eerste Rally of Bertrix voorzien was op één en dezelfde dag, met name zaterdag 10 juni. Dat betekende dat de teams, rijders en corijders al present moesten zijn op het einde van de week voor de verkenningen en de diverse administratieve en technische keuringen, zonder de shakedown te vergeten. Samen met Eric Chapa, hebben we dan ook besloten om van het initiële concept af te stappen. De Rally of Bertrix start vrijdag met een niet-verplichte shakedown. Wie aan die shakedown deelneemt, kan dan ook alle andere plichtplegingen afwerken. Op zaterdagochtend volgen dan de verkenningen, maar ook de rest van de technische en administratieve keuringen. De eerste lus van drie proeven vindt op zaterdagavond plaats. Zondag 11 juni volgen dan nog twee volgende lussen van drie proeven, met een finish voor de klok van vier in de namiddag. Dat maakt dat we werken met een compact programma dat iedereen zal waarderen.”

De inschrijvingen voor de Rally of Bertrix 2023 zijn echter nog niet open, maar heel wat competities hebben de wedstrijd al op hun kalender 2023 staan: de Clio Trophy Belgium, met de fameuze Renault Clio Rally5, net als de Moood M-Cup, waar we de krachtige en spectaculaire achterwielaangedreven BMW E36 en E46 zien. “Nog voor de opening van de inschrijvingen garandeert dit nieuws een goede basis voor de Rally van Bertrix”, aldus nog Pierre Delettre. “Veel deelnemers hebben al contact met ons opgenomen voor meer informatie, omdat de kandidaten voor de nationale titel weten dat ze twee keer kunnen scoren in Cup-evenementen zoals Bertrix. En als organisatoren van de Legend Boucles @ Bastogne zullen we ook de historische bolides in de schijnwerpers zetten. Kortom, het ziet er goed uit…”

De komende weken volgt meer info over de Rally van Bertrix, met de eerste precieze informatie over het parcours en de inschrijvingsprocedures…