BRC Omloop van Vlaanderen: nieuwe proeven

Ook in 2023 wordt er in de Omloop van Vlaanderen gestreden voor de punten in het Belgian Rally Championship. Zoals de traditie het wil, herstart de competitie na de zomerperiode in Roeselare. Noteer alvast 1 en 2 september in je agenda want de Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen heeft heel wat wijzigingen in petto.

Om de wedstrijd aantrekkelijk te houden voor deelnemers en publiek wordt het parkoers elk jaar onder de loep genomen. En we kunnen je nu al mededelen dat de parkoersbouwer zijn uiterste best heeft gedaan. Slechts één KP zal in 2023 niet gewijzigd worden. “Op uitzondering van KP Houthulst zullen alle proeven gewijzigd worden,” vertelt Christof Seynaeve. “Daarnaast zijn we ook bezig met twee nieuwe proeven. Details over deze proeven kunnen we nu nog niet vrijgeven. Meer info zullen we communiceren wanneer we de nodige toelatingen bekomen hebben.” Aan het concept van een shakedown, een korte wedstrijddag op vrijdag waaronder enkele proeven in het donker en een intensere wedstrijddag op zaterdag wordt niet geraakt. Dat de MOOOD M-Cup nog steeds aan populariteit wint, zal niemand ontgaan zijn. “We zijn dan ook trots dat deze cup in 2023 weer zijn tenten opslaat in Roeselare.” De 63ste Omloop van Vlaanderen, de enige tweedaagse wedstrijd in de MOOOD M-Cup, is de voorlaatste manche van deze competitie voorbehouden aan BMW’s.