Stellantis Rally Cup: kampioen Griebel gediskwalificeerd, Caprasse kampioen

Tijdens de Spa Rally 2022, de finale van de Belgische Stellantis Cup bleek dat twee wagens van het FS Sport-team niet voldeden aan het technisch reglement van het kampioenschap. Dit resulteerde in de diskwalificatie van de Duitse rijder Marijan Griebel in Spa en dat voor het hele seizoen. Dat betekent dat niet Griebel, maar Fred Caprasse de nieuwe kampioen is.

Na de finale van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux 2022 bleek tijdens de technische controles door de stewards van de RACB Sport, de non-conformiteit van de wagen van de winnaar Marijan Griebel“, aldus Jean-François Elst namens Pole Position, promotor van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux.

Het spreekt voor zich dat Stellantis Motorsport zeer teleurgesteld is over deze situatie“, voegt Mayeu Tyl, commercieel directeur van Stellantis Motorsport, toe. “We kunnen dit soort gedrag niet accepteren in het kader van een promotiecup. De sancties voorzien in het sportreglement van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux worden dan ook met de grootste strengheid toegepast. Daarom werd beslist en bekrachtigd dat Marijan Griebel niet alleen uit de Spa Rally maar ook uit de hele Stellantis Motorsport Rally Cup Belux gediskwalificeerd zou worden.

Deze niet-naleving van het technisch reglement verandert het eindresultaat van de competitie“, vervolgt Jean-François Elst. Zo schuiven alle deelnemers achter Griebel één plaats op, waarbij de titel van 2022 naar Fred Caprasse gaat, met een totaal van 81 punten, voor Jonas Dewilde (58 punten, beste Junior) en Niels Reynvoet (44 punten).