GT3: WRT maakt eerste rijdersbezettingen bekend

Team WRT lichtte vandaag al een tipje van de sluier van zijn programma 2023 en dit enkele uren voor een eindeseizoensfeest van het team in Stavelot onder het moto “We aRe a Team”. Het team verdedigt met BMW zijn successen in de GT World Challenge Europe, maar keert ook terug naar de 24 Uur van Dubai en de 12 Uur van Bathurst.

(Foto’s: © Brecht Decancq)

GT World Challenge Europe

Dries Vanthoor en Charles Weerts zullen als teamgenoten hun Sprint Cup-titel verdedigen met de BMW M4 GT3 met #32. Voor de Endurance Cup worden de Belgen bijgestaan door de Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde.

Valentino Rossi bestuurt uiteraard de M4 GT3 met #46 en krijgt bij de Sprint Cup Maxime Martin aan zijn zijde. Het duo krijgt voor de Endurance Cup het gezelschap van Augusto Farfus, die een lange staat van dienst heeft bij BMW M Motorsport.

Intercontinental GT Challenge – 12 Uur van Bathurst

BMW M Team WRT betwist begin februari met twee wagens de wedstrijd in Australië. De rijderssamenstellingen komen overeen met deze in de GT World Challenge Europe met de #32 voor Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon van der Linde en de #46 voor Valentino Rossi, Maxime Martin en Augusto Farfus.

24H Series – 24 Uur van Dubai

De eerste wedstrijd met de BMW M4 GT3 voor het team van Vincent Vosse en Yves Weerts wordt echter de 24 Uur van Dubai. Team WRT won vorig jaar en in 2016 deze wedstrijd met een Audi R8. In 2023 zitten alvast Dries Vanthoor, Mohammed Al Saud en Jean-Baptiste Simmenauer aan het stuur van de BMW met #7. De twee bijkomende rijders op deze wagen worden later bekendgemaakt. De #46 wordt toevertrouwd aan Valentino Rossi, Maxime Martin, Sean Gelael, Tim Whale en nog een vijfde rijder.

“Het is een zeer drukke en uitdagende periode voor ons nu we groeien in onze nieuwe samenwerking met BMW en het seizoen 2023 voorbereiden”, licht Vincent Vosse toe. “Vandaag is het tijd voor onze jaarlijks feest, een traditie die we graag in ere houden en die de WRT familie de kans geeft om samen te komen voor een goed diner. Het is ook de uitgelezen gelegenheid om onze BMW M4 GT3 te tonen en al iets bekend te maken over ons programma voor 2023.”