Porsche Sprint Challenge Southern Europe met Benjamin Paque

De organisatoren van de Porsche Carrera Cup Benelux maakten recent de creatie van een wintercompetitie in het zuiden van Europa bekend, een competitie van eind januari tot eind februari 2023 op de circuits van Valencia (Spanje), Portimao (Portugal) en Barcelona (Spanje). Die aankondiging weekte heel wat interesse los bij teams en rijders, wat maakt dat de opdracht al deels volbracht was. Bij de geïnteresseerden onder meer de jonge Belgische belofte Benjamin Paque, die in de kleuren van August by NGT zal rijden. 

(persbericht)

Benjamin Paque werd dit seizoen kampioen in de Porsche Sprint Challenge France, maakte ook een sterk debuut in de Porsche Carrera Cup France, en liet zich ook opmerken bij zijn debuut in de Mobil 1 Porsche Supercup in de straten van Monaco. 2022 was dan ook een goed seizoen voor de jonge Luikenaar. De student wil dan ook zijn pad op die manier verderzetten, meer dan ooit in de officiële competities van Porsche. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt, maar Benjamin zal tijdens het tussenseizoen, dat meestal vrij kalm is, deelnemen aan de drie meetings van de gloednieuwe Porsche Sprint Challenge Southern Europe, een zeer hoogstaande context om te racen…

De creatie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe is zeer welgekomen, want op die manier kunnen we ook tijdens de wintermaanden actief blijven. Bovendien leren we internationale circuits kennen die in de grote competities vaak aan bod komen”, legt Benjamin Paque uit. “De drie meetings bestaan uit vrij rijden, vrije trainingen, een kwalificatie en twee races, wat maakte dat die meetings zeer aantrekkelijk zijn. Bovendien zal het startveld erg sterk zijn, wat maakt dat we ons met echte toppers moeten en kunnen meten. Heel wat onder hen hebben al de nodige ervaring aan het stuur van een Porsche 992 GT3 Cup en dat is prima.”

Benjamin Paque wil sterk voor de dag komen in januari en februari en doet daarom een beroep op de formatie August by NGT, gegroeid uit een samenwerking tussen Marc Maton, de Team Principal, en Lionel Hansen, de Team Manager. “Iedereen kent de passie en de motivatie van Lionel, terwijl NGT Racing genoegzaam bekend is van zijn prestaties in de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Endurance Trophy”, gaat de jonge rijder verder. “De context is dus ideaal om mijn leerproces in de autosport verder te zetten. Wat ik verwacht van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe? Het is nog iets te vroeg om dat te zeggen, maar het doel van mij en het team August by NGT is om te tonen dat we op het niveau van de andere toppers meedraaien.”

We volgen de methodische progressie van Benjamin Paque al geruime tijd en het is een plezier om met dit jonge talent te mogen samenwerken tijdens een competitie zoals de Porsche Sprint Challenge Southern Europe”, gaat Lionel Hansen verder. “August by NGT is actief tijdens de wintermaanden om zo het seizoen 2023 nog beter te kunnen voorbereiden. Het is belangrijk dat we de Porsche 992 GT3 Cup in al zijn facetten leren kennen, wat dus ook één van onze doelen is. Dankzij de winterse competitie in het zuiden van Europa kunnen we weer snel de piste op, een prima zaak in al zijn facetten.”

In de rangen van NGT, verbergt men het enthousiasme niet om in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe met Benjamin Paque te kunnen samenwerken… “Net als Lionel, volgen wij Benjamin ook al even”, geeft Marc Maton toe. “Om te kunnen samenwerken, moesten we de juiste gelegenheid vinden, en deze nieuwe competitie is dat. De prestaties van Benjamin Paque in de Porsche Carrera Cup France hebben indruk op ons gemaakt en tijdens een testdag op het Circuit Paul Ricard, waren we onder de inruk van zijn maturiteit.”

Afspraak dus op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, waar op 20 en 21 januari de aftrap van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe wordt gegeven…