FIA WEC: Laurens Vanthoor teamgenoot van André Lotterer en Kévin Estre bij Porsche Penske Motorsport

Tijdens de “Night of Champions” in Weissach onthulde de Duitse constructeur welke rijderscombinaties we in actie zullen zien met een Porsche 963 die door Porsche Penske Motorsport in 2023 bij het FIA WEC en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship zal worden ingezet. Onze landgenoot Laurens Vanthoor wordt bij het wereldkampioenschap teamgenoot van de in België opgegroeide Duitser André Lotterer en de Fransman Kévin Estre.

(Foto: © Porsche)

FIA World Endurance Championship

Naast Laurens Vanthoor, André Lotterer en Kévin Estre die een team zullen vormen op de Porsche 963 met #6, wordt de #5 bemand door Dane Cameron, Michael Christensen en Frédéric Makowiecki.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship

In het Noord-Amerikaanse uithoudingskampioenschap worden Nick Tandy en Mathieu Jaminet de vaste rijders van de 963 met #6, met ondersteuning van Dane Cameron voor de 24 Uur van Daytona. Matt Campbell en Felipe Nasr vormen dan weer het vaste rijdersduo op de #7, met Michael Christensen als derde rijder voor Daytona.

De Porsche 963 legde tot nu toe 29.713,8 km af tijdens de diverse testsessies en zal zijn competitiedebuut maken bij de 24 Uur van Daytona. Naast Porsche Penske Motorsport zullen we ook klantenversies van de 963 in de kleuren van JDC Miller MotorSports (IMSA), Jota (FIA WEC) en Proton Competition (FIA WEC) zien. Gianmaria Bruni, Romain Dumas, Richard Lietz en Thomas Preining blijven fabrieksrijder bij Porsche en hun programma’s worden momenteel gefinaliseerd en zullen later bekend gemaakt worden.

Andere nieuwtjes van de gala-avond

  • De Deen Bastian Buus wordt volgend jaar Porsche Junior.
  • Laurin Heinrich promoveert voor 2023 van Porsche Junior naar Porsche fabrieksrijder.
  • Ralf Bohn won de Porsche Cup 2022, een prijs voor de best privé-rijder. Hij was dit jaar actief met Herberth Motorsport in de Asian Le Mans Series en de GT World Challenge Europe Endurance Cup.
  • Porsche heeft de GT4 e-Performance ontwikkeld. Het is een experimentele wagen die volledig elektrisch wordt aangedreven en de visie weergeeft van hoe een elektrische klantenwagen er kan uitzien. De bolide zal eind januari aan de GP Ice Race in Zell am See deelnemen. De auto leverde in gesimuleerde wedstrijdcondities 450kW gedurende 30 minuten, de duur van een Carrera Cup wedstrijd. De e-Performance kan maximaal 800 kW of 1.088 pk produceren en is qua rondetijden en topsnelheid gelijkwaardig aan de 911 GT3 Cup (type 992).