E-Trophee Andros: Panis blijft leider na Andorra

De E-Trophée Andros trok voor de tweede meeting van het seizoen 2022-2023 naar Andorra. Daar werd op vrijdag de derde wedstrijd afgewerkt en op zaterdag alweer de vierde van in totaal tien wedstrijden.

foto’s copyright Bruno Bade

In de klasse Elite Pro ging Christophe Ferrier (Métropole Nice) vrijdag met de meeste punten lopen. Hij bleef regerend kampioen Jean-Baptiste Dubourg (Renault Zoé) en Yann Ehrlacher (Dupessey AS01) voor.
Zaterdag was Aurélien Pani, een dag eerder vierde, de beste met de Audi A1. Yann Ehrlacher (tweede) en Adrien Fourmaux (derde) vervolledigden het podium. Dankzij die zege blijft Aurélien Panis leider met twee punten voorsprong op Jean-Baptiste Dubourg. Die laatste kwam zaterdag niet verder dan de “kleine finale” in Elite Pro, een kleine finale die Dubourg na een beklijvend duel onder rallycrossers met Jérôme Grosset-Janin wel wist te winnen.

In Elite haalde de amazone Margot Laffite zowel op vrijdag als zaterdag de meeste punten. Zij wordt de nieuwe leider in deze klasse voor Julien Fébreau.

Na een korte kerstpauze herneemt de Trophée op vrijdag zes en zaterdag zeven januari op Isola 2000.