Race of Champions 2023: met Thierry Neuville

Een week na de opener van het WRC-seizoen, de Monte-Carlo, trekt Thierry Neuville naar het hoge noorden, maar niet voor een rally. Onze landgenoot neemt er deel aan de Race of Champions, tegen een hele waslijst andere vedetten uit de autosport zoals F2-kampioen Felipe Drugovich, IndyCar-rijder Felix Rosenqvist, Tom Kristensen, David Coulthard, Sebastian Vettel, Mika Hakkinen, Valtteri Bottas, Johan Kristoffersson, het duo Petter en Oliver Solberg en Jamie Chadwick.

Foto: © Hyundai Motorsport

Thierry Neuville heeft een ondertussen indrukwekkende carrière in het World Rally Championship, met 17 overwinningen en 55 podiumplaatsen. Hij eindigde maar liefst vijf keer als tweede in het algemeen klassement van het WRC en na de seizoensafsluitende Rally Japan in 2022 te hebben gewonnen, gaat hij 2023 in als een van de favorieten voor de titel. Ondertussen vindt hij dus nog de tijd om het sneeuw en het ijs van Pite Havsbad te bedwingen.

Thierry Neuville: “Ik ben erg blij om deel uit te maken van de editie 2023 van de Race Of Champions! Het is een race die ik altijd al heb willen doen en ik kijk er echt naar uit om op sneeuw en ijs op de bevroren Baltische zee te strijden naast motorsportlegendes! Rijden op dat soort ondergrond belooft heel leuk te worden en ik hoop dat ik mijn ervaring uit de Rally van Zweden kan gebruiken om topprestaties te leveren. Ik weet dat de concurrentie zwaar zal zijn, maar ik ga zeker voor de overwinning en ik zal mijn best doen om dat weekend in Pite Havsbad ook meer de show te verzekeren.

De Race of Champions vindt op 28 en 29 januari in het Zweedse Pite Havsbad plaats.