IMSA: Jan Heylen opnieuw met Wright Motorsports in Endurance Cup

Jan Heylen, Ryan Hardwick en Zacharie Robichon zullen met de nieuwe Porsche 911 GT3 R (type 992) opnieuw de kleuren van Wright Motorsports verdedigen in de IMSA Michelin Endurance Cup. Vorig jaar won het drietal samen met Richard Lietz voor het team de GTD-klasse bij de 24 Uur van Daytona. Dit keer krijgen ze voor de etmaalrace in Florida het gezelschap van Dennis Olsen. Het team zal op een later tijdstip bekendmaken of de #16 Porsche ook bij de zeven kortere wedstrijden wordt ingezet.

Foto: © Wright Motorsports

Heylen en Hardwick werden dit jaar tweede in het eindklassement van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, achter Aston Martin-rijder Roman De Angelis. In 2021 won Jan met Wright Motorsports de Endurance Cup.

“Ik kijk er echt naar uit om met Ryan en Zach terug naar Daytona te gaan.”, aldus onze landgenoot. “Als rijders hebben we een goede staat van dienst en we beschikken over het beste team om ons te ondersteunen. Het doel is uiteraard om de IMSA Michelin Endurance Cup te winnen en ik weet dat we alle middelen in handen hebben om mee te strijden voor deze titel. Consistentie is de sleutel en Ryan en Wright Motorsports zorgen ervoor dat we dat hebben. Er is veel om enthousiast over te zijn, waaronder de nagelnieuwe Porsche, en ik kan niet wachten om te beginnen.”