In een notendop: FIA WEC – Le Mans 24

  • FIA WEC – Ben Hanley neemt voor de wedstrijden op de circuits van Portimão en Monza de plaats in van Filipe Albuquerque aan boord van de #22 Oreca van United Autosports. De Portugees is dan belet door wedstrijden voo het IMSA-kampioenschap.
  • Le Mans 24 – De l’Automobile Club de l’Ouest maakte de festiviteiten voor de ‘Centenaire’ van de bekende uithoudingswedstrijd bekend. Een kort overzicht.

Donderdag 1 juni: in het museum aan de ingang van het circuit wordt een tentoonstelling geopend.

Vrijdag 2 juni – zaterdag 3 juni: de technische en administratieve controles starten op de Place de la République in het stadscentrum van Le Mans. Ook op zaterdag gaan deze activiteiten verder, met ’s avonds een ceremonie die o.a. de vrijwilligers en de baancommissarissen in de bloemetjes zet.

Zondag 4 juni: testdag voor de 24 Uur van Le Mans en een wedstrijd om de Ligier European Series.

Dinsdag 6 juni: de toeschouwers krijgen de mogelijkheid tot het bezoeken van de pitstraat met een handtekeningsessie en een pitstopwedstrijd.

Woensdag 7 juni: natuurlijk is dit de dag voor de eerste trainingen en de kwalificatie voor de 24 Uur van Le Mans, maar er zullen ook al wedstrijden uit het nevenprogramma gehouden worden.

Donderdag 8 juni: met naast de Hyperpole en trainingssessies voor de 24 Uur van Le Mans races voor het nevenprogramma.

Vrijdag 9 juni: buiten enkele wedstrijden uit het nevenprogramma vindt de beroemde rijdersparade in het centrum van Le Mans plaats. De toeschouwers zullen na de races het asfalt van het circuit kunnen betreden en in de late namiddag vindt op het circuit een parade met wagens, die ooit aan de klassieker hebben deelgenomen, plaats.

Zaterdag 10 juni: de 24 Uur van Le Mans start om 16u. Voordien zullen er vele feestelijkheden zijn zoals een parade met de rijders. ’s Avonds staat de “Show du Centenaire” op het programma met vuurwerk, drones en een concert.

(Foto: © ACO)