DTM 2023: DTM Sprint en DTM Endurance, maar geen meeting in België

De ADAC heeft er niet lang over gedaan om zijn nieuwe aanwinst, de DTM, een plaats in een nieuwe piramide te geven. Vanaf 2023 zal de DTM de toonaangevende serie in die piramide worden, met daaronder de ADAC GT Masters die als DTM Endurance door het leven zullen gaan. 

De DTM blijft dus bestaan, maar zal heel wat veranderingen ondergaan. Zo zal de DTM dus in de ADAC-weekends plaatsvinden. De nieuwe BoP wordt die van SRO, terwijl Michelin plaats moet maken voor Pirelli, zowat overal ter wereld de bandenleverancier voor de GT3-competities. Wel blijft het format dat van één rijder in een sprintkampioenschap, waardoor de DTM dus uniek in zijn genre blijft.   

De ADAC GT Masters zal dan weer openstaan voor GT3’s en LMP3’s, terwijl de DTM Trophy opgaat in de ADAC GT4 Germany. Ook de BMW M2 Cup blijft onderdeel van de meetings. 

De kalender is zo opgemaakt dat er geen clashes zijn met SRO, noch met grote 24-uursraces of de Formula E. Opvallend buiten Oostenrijk en Duitsland staat alleen Nederland als buitenlandse verplaatsing op de kalender.

2023 DTM kalender

26-28 mei Oschersleben

23-25 juni Zandvoort

7-9 juli Norisring (geen DTM Endurance) 

4-6 augustus Nurburgring

18-20 augustus Lausitzring

8-10 september Sachsenring

22-24 september Red Bull Ring

20-22 oktober Hockenheimring