Uithouding: WRT, Charles Weerts en Dries Vanthoor klaar voor start met BMW

BMW M Motorsport heeft zijn rijders en plannen voor het seizoen 2023 bekend gemaakt en zoals al officieus geweten, vervoegen onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts de BMW M Motorsport-familie. Zij zullen het komende seizoen onder meer uitkomen voor BMW M Team WRT. Ook de eerste raceprogramma’s voor de BMW M Motorsport teams en fabrieksrijders zijn bevestigd. 

BMW M Team WRT werkt in 2023 een dubbel programma met de BMW M4 GT3 af, zowel in GT World Challenge Europe als in de Intercontinental GT Challenge. Het fabrieksprogramma voor BMW M Team WRT begint met de 12 Uur van Bathurst tijdens het eerste weekend van februari. De exacte rijdersbezetting voor de BMW M4 GT3 van het team wordt later bekendgemaakt. Alvorens naar Australië af te reizen, zal het team de 24 uur van Dubai in januari gebruiken om ervaring op te doen met de BMW M4 GT3 onder raceomstandigheden. Tegelijkertijd bereidt BMW M Team WRT zich voor op het seizoen 2024, waarin het in het FIA World Endurance Championship zal uitkomen met de BMW M Hybrid V8.

Vincent Vosse: “Sinds de aankondiging van de samenwerking met BMW M Motorsport begin augustus hebben we ons onophoudelijk voorbereid op dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van Team WRT. Een nieuw begin brengt veel werk met zich mee omdat je nieuwe auto’s en procedures moet ontdekken, leren en aanpassen en nieuwe relaties moet opbouwen, maar alles is soepel verlopen, we zijn enorm enthousiast en gemotiveerd en zijn BMW M Motorsport dankbaar voor hun vertrouwen. De echte uitdaging gaat nu beginnen, want over een maand racen we voor het eerst met de BMW M4 GT3 in Dubai, voordat we een maand later in Bathurst officieel debuteren als BMW M Team WRT. Ik ben verheugd dat Dries en Charles, twee van de meest getalenteerde rijders van de WRT-familie, toetreden tot de grotere familie van BMW M Motorsport-fabrieksrijders. Parallel aan onze GT3- en LMP2-programma’s gaan we testen en voorbereiden met de BMW M Hybrid V8 met het oog op 2024. Er staat ons een druk en spannend 2023 te wachten, en we staan te popelen om te beginnen!

ROWE Racing in GTWC Endurance en tijdens de 24 uur van de Nürburgring.

De 24-uursrace op de Nürburgring is elk jaar een van de hoogtepunten op de racekalender. BMW heeft nu al bevestigd dat ROWE Racing, winnaar in 2020, opnieuw met twee BMW M4 GT3 aan de start zal staan. Het team zal ook in de GT World Challenge Europe Endurance Cup blijven racen met twee BMW M4 GT3.

Debuutseizoen voor de BMW M Hybrid V8 in Noord-Amerika. 

In 2023 breekt een nieuw tijdperk aan wanneer de nieuwe BMW M Hybrid V8 zijn debuutseizoen maakt in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in Noord-Amerika. BMW M Team RLL zal twee nieuwe hybride prototypes inzetten in de hoogste klasse – GTP. Ze worden bestuurd door Connor De Phillippi, Nick Yelloly, Philipp Eng en Augusto Farfus. Sheldon van der Linde en Marco Wittmann versterken het IMSA-team in de BMW M Hybrid V8 tijdens de enduranceraces in Daytona en Sebring. Colton Herta (VS) zal ook deelnemen aan de seizoensopener, de 24 uur van Daytona in januari.