IGTC Gulf 12 Hours: Mercedes al zeker van alle titels, drie Belgen maken de verplaatsing

Komend weekend vindt in Abu Dhabi, op het Yas Marina circuit de afsluitende race van de Intercontinental GT Challenge 2022 plaats. Met de Gulf 12 Hours sluit een seizoen af dat startte met de wedstrijd in Bathurst, gevolgd door de 24 Uur van Spa en de 8 Uur van Indianapolis. Het kampioenschap is zo goed als zeker voor Daniel Juncadella, onder meer winnaar van de 24 Uur van Spa. Mercedes-AMG is ook al zeker van de constructeurstitel.

Foto: © Gulf 12 Hours

Een Mercedes-rijder wint zeker de titel bij de piloten, maar mits een zege voor Luca Stolz kan de Duitser nog op gelijke hoogte van Daniel Juncadella komen. Jules Gounon en Raffaele Marciello staan als tweede en derde dichter bij de Spanjaard, maar delen in Abu Dhabi dezelfde Mercedes-AMG GT3 en scoren dus altijd evenveel punten. Mercedes-rijders Kenny Habul en Martin Konrad zijn ook al zeker van de titel in Pro-Am.

Er zijn ook enkele Belgen in Abu Dhabi met onder meer Gilles Magnus in een Audi R8 van het Sainteloc Junior Team, een wagen die in GT3 Pro uitkomt.

Opvallend, in een Porsche van het team Saalocin Racing zien we Tom Boonen zijn debuut in GT3 maken, samen met Stephane Kox, haar vader Peter Kox en Nico Pronk. Het team komt in GT3 Pro-Am uit.

Nog een landgenoot is de 57-jarige Laurent De Meeus die het doet in een AF Corse Ferrari 488 GT3 in GT3 Am.

30 GT3-auto’s en nog eens vier Porsche Cup-deelnemers nemen dit weekend (9-11 december) deel aan de Gulf 12 Hours. Negen wagens komen in GT3 pro uit, waaronder drie Ferrari, drie Audi en drie Mercedes. Onder hen ook de MDK Motorsports Ferrari van vader en zoon Magnussen.

De race start zondag om 7 uur onze tijd en eindigt uiteraard twaalf uur later.

Deelnemerslijst