Uithouding: Grosjean vervoegt Lamborghini

Lamborghini en Iron Lynx gaan samenwerken met de ex-F1-rijder Romain Grosjean en dat uiteraard in het vooruitzicht van de LMDh-bolide van Lamborghini die in 2024 zijn opwachting zal maken. Grosjean zal een sleutelrol spelen in de ontwikkeling van de nieuwe wagen.

Foto: © Iron Lynx

Grosjean zal evenwel ook al in 2023 voor het team Iron Lynx racen en hij maakt zijn debuut tijdens de 24 uur van Daytona aan de zijde van Lamborghini-fabrieksrijders Mirko Bortolotti en Andrea Caldarelli, uiteraard in Lamborghini Huracan GT3 EVO2. Hij zal ook deelnemen aan andere uithoudingswedstrijden tijdens het seizoen 2023, waarvan het volledige programma te zijner tijd zal worden bekendgemaakt. Ook de 24 Uur van Spa is een optie.

Naast zijn GT3-programma zal Grosjean samen met Caldarelli en Bortolotti ook testrijder zijn voor de LMDh-wagen van Lamborghini Iron Lynx, die in 2024 zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Grosjean, geboren in Genève, reed negen seizoenen in de Formule 1 en behaalde tien podiumplaatsen. Hij reed voor Renault, Lotus en Haas voordat hij in 2021 en 2022 deelnam aan de IndyCar Series, waar hij ook in 2023 actief blijft. Grosjean won de Formula 3 Euro Series in 2007, de AutoGP in 2010 en de GP2 Series in 2011. Grosjean reed goed tien jaar geleden met Matech Ford ook in het WK GT1.