FIA regularity Ostbelgien: Yves Deflandre en Jennifer Hugo leiden na dag 1

Na de eerste etappe van de Ostbelgien Classic leidt de Porsche 911 nr. 8 van de Belgische equipe Yves Deflandre en Jennifer Hugo met 16,35 strafpunten, 7,45 strafpunten voor het tweede team, Jean-Jacques Martens en Aswin Pyck in de Volvo PV444 nr. 3. 

De dag begon met sneeuw in de stad Eupen, maar tegen de tijd dat de auto’s aan de start verschenen was het weer opgeklaard, al was nog steeds grijs en koud.

In de eindstand van Leg 1 vonden we tussen de twee leidende FIA-auto’s de Ford Cortina Lotus nr. 21, die in de Classic Plus-categorie uitkomt, maar niet in het klassement van de FIA THRR. Derde in de FIA-stand na Leg 1 was de Porsche 911 no14 van Geert en Cedric De Jaeger.

Leg 2 van de Ostbelgien Classic begint zaterdagochtend om 08.00 uur in Eupen met 246 km aan proeven voor de deelnemers. De dag eindigt rond 18.50 uur in Weiswampach in Luxemburg, waar de teams een overnachting hebben voor de laatste wedstrijddag op zondag.