BRC Spa: duel tussen Lefebvre en Munster

De Spa Rally lijkt een privéfeestje te worden voor de Fransman en Belgisch kampioen rally Stéphane Lefebvre in zijn Citroën C3 Rally2. De man uit het noorden van Frankrijk won de vier proeven van de ochtend en leidt met 9,6 seconden bonus op Grégoire Munster in de BMA Hyundai i20 N Rally2. Op de derde plek vinden we Maxime Potty, maar wel op bijna een minuut van de leider. Potty doet het in een identieke Citroën als Stéphane Lefebvre.

Er staan vandaag, op de eerste dag van de wedstrijd tien proeven op het programma, met een strijd tussen Stéphane Lefebvre en Grégoire Munster. Gino Bux heeft ondertussen al opgegeven. Bux is geblesseerd na zijn crash van gisteren in de shakedown, waarbij de Skoda ook een behoorlijke tik kreeg. Pijn aan de ribben maakt het onmogelijk voor Bux om te verder te rijden. In Spa maken Jos Verstappen en Cédric De Cecco (beide Citroën) de top-5 vol, voor Thierry Neuville in zijn BMW M3.