LMDh: Cadillac oefent volop met zijn V-LMDh  

Cadillac Racing legde met de nieuwe V-LMDh sinds juli bijna 19000 kilometer af, waaronder een test van 24 uur met Chip Ganassi Racing op de veeleisende Sebring International Raceway.

Program Manager Laura Wontrop Klauser was hierover heel opgetogen. “Die uithoudingstest voltooien was een extra motivatie voor ons team en gaf een gevoel van voldoening. We moeten nog veel doen in een korte tijdspanne, maar we zijn op een punt dat we vele items aan het finetunen zijn.”

Onmiddellijk na Petit Le Mans, begin oktober, vond één van de testsessies plaats. Volgens Assistent Program Manager Kalvin Parker was deze test binnen 36 uur na de wedstrijd, en in gelijkaardige omstandigheden, zeer leerrijk.

“Het direct omschakelen van de DPi naar de V-LMDh op hetzelfde circuit was voor de rijders heel nuttig om de limieten van de nieuwe wagen te leren begrijpen. De groei die de teams kenden sinds de eerste testsessies, op het vlak van het aanvoelen van de wagen, was enorm.”

Op 6 en 7 december zal de laatste test op het circuit van Daytona plaatsvinden. Deze test is verplicht voor alle constructeurs die in 2023 in de GTP-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship aan de start komen. De kleurstelling van de diverse Cadillac V-LMDh die aan het Noord-Amerikaanse kampioenschap deelnemen zal midden januari getoond worden.

Dit is de line-up van Cadillac voor de 24 Uur van Daytona 2023:

  • Chip Ganassi Racing – Sébastien Bourdais-Renger van der Zande-Scott Dixon
  • Chip Ganassi Racing – Earl Bamber-Alex Lynn-Richard Westbrook
  • Action Express Racing – Pipo Derani-Alexander Sims-Jack Aitken

(Foto: © Cadillac)